Over Spirou

NL
Wat is een Spirou ?
De Spirou is een boot voor beginnende zeilers. Na een basisopleiding in Optimist (basis en/of evolutie 1) kan je overstappen naar de Spirou. De boot zeilt sportief en is een stuk sneller dan een Optimist. De boot is echter niet geschikt om op zee te varen, dus gaan alle activiteiten en wedstrijden door op binnenwater. Zeilers op Spirou zijn jongeren vanaf 9 jaar tot ongeveer 15 jaar. Het lichaamsgewicht is een belangrijke factor. Ideaal weegt een Spirouzeiler tussen de 30 en 60kg. Veel Spirouzeilers stappen na een aantal jaar over naar de Europeklasse. De Spirou weegt opgetuigd ongeveer 45kg en is eenvoudig te transporteren. De boot is 2,70m lang en 1,35m breed. Het zeiloppervlak is 4,90m2. De trimmogelijkheden zijn eerder beperkt, wat de instap vergemakkelijkt voor minder ervaren zeilers.
Wat valt er te beleven ?
We organiseren elk jaar 3 stages met professionele trainers die je de finesse van het wedstrijdzeilen bij brengen. Wist je overigens dat Olympisch zeiler Yannick Lefebvre ook ooit een Spiroutist was? Als lid van de klasse kan je dit jaar deelnemen aan 19 wedstrijden waaronder een aantal tweedaagse wedstrijden en een Open Belgisch Kampioenschap. Door de familiale sfeer, die de Spirou klasse kenmerkt, zal je je er snel thuis voelen. Je zal er nieuwe nederlandstalige en franstalige vriendjes leren kennen die samen met jou de passie voor het zeilen delen.
Doe je mee ?
Heb je een Spirou ?
Schrijf je in in de klasse en je kan vrij aan al onze activiteiten deelnemen.
Heb je geen Spirou ?
Geen probleem, je kan er eentje komen uitproberen op WWSV Spirou Circuit. Je hebt ook de mogelijkheid om gedurende één volledig seizoen een bootje van de klasse te gebruiken om zo te ontdekken of dat echt iets is voor jou. Dit kan via de Spirou Junior Cup of Spirou Junior Boat Lottery.
WWSV Spirou Circuit
We organiseren samen met de WWSV 2 kennismakingsdagen in 2 clubs met de mogelijkheid om de dag erna deel te nemen aan de club wedstrijd. (Zie kalender) Een trailer met een achttal Spirou-boten en trainer zullen aanwezig zijn. Gedurende gans de dag krijgen de deelnemers begeleiding van een monitor/trainer met ervaring in de Spirou. De deelname aan dit initiatief is volledig gratis. De inschrijvingen staan open voor iedereen. Inschrijven op voorhand is noodzakelijk en gebeurt via de site van WWSV.
Spirou Junior Cup / Spirou Junior Boat Lottery
De Junior Cup is een wedstrijd die wordt gevaren op Optimist en is open voor iedereen jonger dan 12 jaar. Tijdens deze ééndaagse wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt in oktober, kunnen de deelnemers bewijzen dat ze het zeilen beheersen. De eerste 5 deelnemers aan deze wedstrijd (5 in Vlaanderen + 5 in Wallonië) krijgen gratis - mits waarborg - een Spirou in bruikleen voor het daaropvolgend seizoen. In ruil verwachten we een deelname aan 8 wedstrijden van het Spirou zeilcircuit. Inschrijven voor de Junior Cup kan via info@spirouclass.be. Voor het bootje vragen we om een waarborg te betalen van EUR 350,00, deze krijgt u uiteraard terugbetaald op het einde van het seizoen indien het bootje teruggebracht wordt in de staat waarin jullie het gekregen hebben. Het bootje kan vrij gebruikt worden gedurende het ganse seizoen (van april tot november).
Waar vind ik bijkomende informatie?
Het beste vertrekpunt is onze website: www.spirouclass.be Verder kan je ons ook vinden op diverse sociale media.
Voor verder vragen kan je steeds een mailtje sturen naar
info@spirouclass.be
Stacks Image 184
Stacks Image 186
Stacks Image 188
Stacks Image 190
Stacks Image 192
Stacks Image 194
Sailing club Belgium
Stacks Image 202
Stacks Image 204
Spirou sailing

© Spirouclass Belgium - Webgenius W&S Managing